Temeri cu privire la coaching

Temeri cu privire la coaching

Dacă oamenii mă vor crede nebun?
Este posibil că nu toată lumea să reacționeze pozitiv atunci când le spui că mergi la un coach, dar vor deveni mult mai deschiși dacă le explici că dorești să fii mai fericit.
Subliniez faptul că tu decizi dacă spui altora că mergi la coaching.
Eu personal am grijă să păstrez confidențialitatea clienților mei sub toate formele. De exemplu nu programez persoane care se pot cunoaște (fac parte din aceeași firmă) una după alta pentru a nu se întâlni la ușă.

Dacă mă schimb prea mult?
Câteodată ne dăm seama că ne aflăm într-o relație greșită sau că nu avem cariera pe care ne-o dorim. Coaching-ul este vinovat de asta...? În nici un caz.
Prin coaching se elimină pietrele pe care le cari în viața ta, dar dacă nu ai așa ceva atunci nu se va schimba nimic. În schimbi dacă constați că ești în locul neprotrivit - FELICITĂRI! Tocmai ai descoperit o sursă de nefericire în viața ta. Clarificând originile stresului te afli mult mai aproape de o viață autentic fericită.

Deci dacă vin la coaching o să fiu fericit, nu?
Probabil... dar nu acesta este obiectivul final. Coaching-ul nu este conceput pentru a eradica toată tristețea, furia, frustrarea sau orice altă emoție negativă. Și e foarte bine așa! Emoțiile indică faptul că se întâmplă ceva în interiorul tău, dacă asculți. Găsești mai multe informații aici.
Aici intervine coaching-ul. Te ajută să accepți emoțiile, să le adaptezi și să nu te dea peste cap - cultivând conștientizarea. Rezultatul? Vei fi mai capabil în a lua decizii care să aibă sens pentru tine. Poți să fii împins pe valurile vieții fără țintă sau poți naviga sigur pe tine cu o țintă clară.

Cât va dura și de unde voi ști că ”m-am reparat”?
Durează cât dorești tu. În primele întâlniri se stabilesc obiectivele coaching-ului, iar atunci când consideri că le-ai atins decizi ce vei face în continuare.
Dacă ar fi să mergem la un nivel mai profund îți vei da seama singur când ai internalizat procesele emoționale. Aceasta înseamnă că vei fi capabil să analizezi mult mai profund lucrurile datorită abilităților dezvoltate în coaching.

Dacă nu-mi pot permite?
Singura investiție majoră este timpul și energia ta. Până acum nu am avut persoane care să dorească să vină la mine la coaching și să nu-și permită. Trebuie doar să mă contactezi.