john maxwell

Regula celor cinci ore

În articolul din Revista INC. se publică un studiu realizat de Iempact, o companie specializată pe antreprenoriat, inovare și leadership. În articol se afirmă că leaderi de tipul Elon Musk, Oprah Winfrey, Warren Buffett și Mark Zuckerberg au un pattern comun și anume: cinci ore pe zi sau cinci ore pe săptămână le dedică pentru a învăța sau a experimenta.

Au denumit acest fenomen: regula celor cinci ore.

Cele cinci ore sunt dedicate pentru: a citi, a reflecta și a experimenta.

1. A citi

  • Oprah Winfrey credita succesul său cărților;
  • Mark Cuban citea mai mult de trei ore pe zi;
  • Arthur Blank, cofondatorul Home Depot, citea două ore pe zi;
  • Miliardarul antreprenor David Rubenstein citea șase cărți pe săptămână;
  • Miliardarul antreprenor David Rubenstein citea șase cărți pe săptămână;
  • Dan Gilbert, miliardarul ce deține Cleveland Cavaliers citește între una și două ore pe zi.

2. A reflecta O altă modelitate a celor cinci ore este reflectarea și gândire. CEO AOL Tim Armstrong petrece cu echipa sa de management cinci ore pe săptămână pentru doar pentru reflectare. LinkedIn CEO Jeff Weiner planifică două ore de reflectare pe zi. Brian Scudamore, fondatorul companiei O2E cu o valoare de piață de peste 250 milioane dolari petrece 10 ore pe săptămână doar pentru a gândi.

2. A experimenta Experimentarea rapidă este o altă componentă importantă. Google oferă posibilitatea angajaților să experimenteze și să creeze noi proiecte în 20% din timpul de lucru. Facebook stimulează experimentele prin acțiuni Hack-a-Months.

La cei ajută cele cinci ore? Să crească!

Persoanele care aplică acest principiu dobândesc un avantaj. Idea unei practici deliberate este confundată cu a a lucra din greu. De fapt profesioniștii se concentrează pe productivitate și eficientă și nu pe creșterea numărului de ore de muncă.